Goede doelen

Voor ieder verkocht boek van de eerste druk doneren we 1 euro aan een organisatie die zich inzet voor (gelijke kansen van) vrouwen en meisjes. We werken hiervoor samen met WOMEN Inc., Plan International Nederland, De Bovengrondse, S.P.E.A.K. en Stem op een vrouw. 
women inc.jpg
Voor je kansen zou het niet moeten uitmaken of je een meisje of jongen bent. Dat is nu nog wel het geval. WOMEN Inc. zet zich al 15 jaar in om gendergelijkheid in Nederland te vergroten. Dat doen ze via campagnes, evenementen, coalities en politieke lobby. Ze werken op verschillende thema's zoals geld, gezondheid en de thema's van dit boek, representatie en beeldvorming.
"Door dit boek maken kinderen kennis met diverse rolmodellen. Dit heeft een positieve impact op hun zelfbeeld, want ze verbinden hieraan ideeën over wie ze zijn en wie ze kunnen worden." - Jannet Vaessen, directeur WOMEN Inc.
www.womeninc.nl 
Girls first - Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International Nederland voor strijdt. Want meisjes worden nog stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Daarom beschermt Plan International hen in ruim vijftig landen tegen (seksueel) geweld en helpt ze economisch zelfstandig te worden. Zo geeft het voetbalproject La League in Nicaragua en Brazilië meisjes zelfvertrouwen en leert ze samenwerken. Meisjes krijgen daar voorlichting over hun rechten, seksualiteit en het gevaar van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. La League organiseert in Nederland actiedagen waarbij meisjes met voetbal geld ophalen voor voetballende meiden in Zuid-Amerika
“De veerkracht van jonge activisten en de energie en creativiteit van meisjes die zich kunnen ontplooien als ze beschermd zijn tegen geweld, inspireren me enorm. Dit boek brengt krachtige vrouwen in beeld, die in hun diversiteit geweldige rolmodellen zijn voor meisjes en jonge vrouwen. Een boek dat perfect past bij de missie van Plan International!” - Garance Reus-Deelder, directeur Plan International Nederland
 
www.planinternational.nl
Logo's klanten (2).png
bovengrondse.png
De Bovengrondse is een activistische doe-tank. Zij zet zich in voor een gelijkwaardige samenleving ongeacht gender. Door middel van offline acties agenderen zij thema’s en sporen zij mensen aan zelf in actie te komen. Zij zette o.a. menstruatiearmoede, inclusieve straatnamen en toegankelijke abortuszorg op de kaart.
"Dit is het boek wat ik graag had willen lezen toen ik klein was, om te weten dat ‘meisjes’ alles kunnen en je je niet moet laten tegenhouden door ouderwets gedachtegoed." - Santi van den Toorn
www.debovengrondse.nl
S.P.E.A.K is voor en door moslimvrouwen. Een collectief dat bestaat uit vrouwen die het niet schuwen heilige huisjes omver te schoppen en uitsluitende systemen uit te dagen. Het collectief biedt deze vrouwen de ruimte om samen te werken, elkaar te steunen en te versterken in hun streven eigen stem en verhalen te claimen.
"Ook moslimmeisjes hebben rolmodellen nodig." - Nawal Mustafa
www.we-speak.nl
speak.png
stem op een vrouw.jpg
Stem op een Vrouw is een collectief dat zich inzet voor meer vrouwen in de politiek. Ons doel is dat álle vrouwen en meisjes zichzelf terug kunnen zien in de politiek. We kregen via onze campagnes al meer dan 150 vrouwen extra verkozen! Daarnaast trainen we veel nieuw politiek talent.

"De dromen die je hebt als kind worden mede bepaald door de verhalen die je kent. De rolmodellen in dit boek laten meisjes zien wat zij kunnen bereiken, of zij nou minister-president, wiskundige of kunstenaar willen worden." - Devika Partiman
 
www.stemopeenvrouw.com